Home Rejser Oplev årstiderne i Paris

Oplev årstiderne i Paris

Paris er Europas mest romantiske hovedstad. Byernes by har et rigt kulturliv og fantastiske oplevelser for alle uanset interesser og temperament. Tag med på en tur rundt i Paris i de fire årstider.

Vinter og jul i Paris

Eiffeltårnet i Paris en smuk nytårsaften
Eiffeltårnet nytårsaften

Om ganske kort tid vil Paris funkle af smukke julelys i gaderne, i træerne langs Champs-Elysées og de pragtfulde vinduesudstillinger i Galleries Lafayette og Printemp. Desuden vil alle de smukke og hyggelige julemarkeder (Marché de Noël) byde på traditionelle franske specialiteter og kunsthåndværk og sprede skøn julestemning og hygge. Du bliver fortryllet af de smukke julelys, dekorationer og duften af honningkager, ristede kastanjer og brændte mandler. Drik et glas varm vin (vin chaud), mens du besøger julemarkederne og nyder stemningen ved den offentlige skøjtebane foran rådhuset (Hôtel de Ville). I juletiden kan du også opleve smukke julekoncerter i en af de mange kirker bl.a. i Madeleine, Saint-Sulpice og Notre Dame, hvor der foran står et flot pyntet juletræ. Der er julelys og juleudsmykning i Paris til efter Hellig 3 Konger – den 6. januar.

Er det koldt og regner kan du besøge et af de mange spændende muséer f.eks. Louvre, musée Marmottan, musée de la Vie Romantique, musée du Vin og Centre George Pompidou. Shoppingmulighederne i Paris er fantastiske og Forum les Halles er et spændende sted, da dette kæmpe store kompleks har adskillige butiksarkader i flere etager og udover et hav af butikker ses der også flere store supermarkeder, restauranter, biografer, banker, et svømmebassin, samt metro- og RER-stationen, Châtelet – Les Halles, som er én af verdens travleste stationer. Galleries Lafayette i det 8. arrondissement er et meget betagende og flot stormagasin i flere etager, med dyre mærkevarer – virkelig et besøg værd. Le Bon Marché i det 7. arrondissement er mindst lige så flot, men knap så glamourøst.

Foråret starter tidligere i Paris

Louvre om foråret
Louvre om foråret

Paris er kærlighedens og romantikkens hovedstad og alle bør opleve hovedstaden mindst én gang. Her er masser af atmosfære, kultur, arkitektur og fantastisk mad og vin. Foråret starter tidligere end i Danmark og her blomstrer parkerne med de første smukke blomster i alle mulige farver. Nyd foråret i Jardin des Tuileries på en bænk under de blomstrene kastanjetræer. En dejlig gåtur er fra Louvre og pyramiden gennem Jardin des Tuileries til Concordepladsen. Ofte står det store pariserhjul i parken eller på Place de la Concorde. En tur i pariserhjulet er fantastisk og man har en fremragende udsigt over byen.

Efter en god gåtur, er det lunt og skønt at sidde ude på den blomstrene terasse på restaurant Le Pré aux Clercs i hjertet af Saint Germain des Près og nyde en dejlig fransk salat, f.eks. “La Bergère” med salat, tomat, landskinke, gedeost på brød og valnødder.

Nyd Sommeren og gå efter det autentiske Paris

Jardin du Luxembourg
Jardin du Luxembourg

Nyd solen i Jardin du Luxembourg, der med sin kæmpestore legeplads, skakborde og hundredvis af gratis metallænestole er et af parisernes foretrukne steder at holde siesta, familiepicnic eller bare sidde og dase og læse avis. Børnene morer sig på legepladserne, ved marionetteatret eller ved springvandet, hvor man kan leje små sejlbåde, som man kan skubbe rundt med en pind. Den ældre generation spiller petanque eller tennis på banerne i havens vestlige del. Tag en tur ud i Boulogne skoven og besøg parken Parc de Bagatelle, med sin smukke rosenhave, kunstige vandfald, søer, broer, blomster, træer og påfugle, samt det lille hvide slot.

Der er mange muligheder for at bade udendørs i Paris, i Piscine Joséphine Baker, der er placeret på Seinen i det 13. arrondissement, Piscine Roger Le Gall i det 12. arrondissement og Piscine Georges Hermant i det 19. arrondissement.

En god oplevelse, er at finde et autentisk og centralt hotel, så kan du spare en masse tid i metro og bus ved at gå rundt i Paris og opleve byen til fods, samt nyde det fantastiske sommervejr. En lun aften kan nydes på en af de mange både, der sejler på Seinen eller Canal Saint-Martin. Tag en tur op i Eiffeltårnet en aften og betragt hele denne fantastiske by, der er badet i et hav af lys. En skøn sommeraften på en god fransk restaurant med en kold flaske vin er en fantastisk måde at opleve “fransk kultur” på.

Efteråret er smukt i byernes by

Paris om efteråret
Paris om efteråret

Efteråret er en skøn tid i byernes by med mange efterårsfarver og god stemning. En croissant og en café au lait er en super god start på dagen og på en lille hyggelig café med terrassevarmer, kan du sagtens sidde ude og nyde synet af travle franskmænd på vej til arbejde. Tag gode sko på og tag en vandretur op ad de små hyggelige og smalle gader på Montmartre, op til Sacre Coeur og Place du Tertre, hvor de parisiske kunstnere sidder og maler de flotteste malerier og portrætter. Gå en tur om bag Sacre Coeur og se den lille vinmark på rue Saint Vincent og oplev den smukke udsigt med efterårsfarverne over Paris. Efter en god gåtur er det hyggeligt at slå sig ned på en af de mange romantiske caféer på Montmartre og få varmen med en god fransk løgsuppe. I parkerne kan du tage et hvil på en bænk og nyde de smukke træer, som har skiftet farve til gul, rød og orange. Efteråret er en god tid at besøge Disneyland og Parc Asterix på, her er ikke så mange turister og køerne er derfor ikke så lange.

Et spændende område er omkring rue de Seine i Latinerkvarteret, hvor det vrimler med gallerier. Efter en god gåtur i dette område, kan Bistrot Mazarin på rue Mazarine anbefales, her får man Paris bedste Boeuf bourguignon, den klassiske franske simreret med oksekød, kartofler, gulerødder og MASSER af rødvin.

Er du på tur i Marais kvarteret, så prøv denne lille vidunderlige kage L’Impensable hos Aux Merveilleux. Denne lille kage består af marengs og kaffeflødeskum og er belagt med krystalliseret kaffe marengs. Tag den med hen på Place des Vosges og nyd den på en bænk, men du betragter den skønne have og plads.

Karin Gedebjerghttp://pariseksperten.dk
Karin har mere end 25 års kendskab til Frankrig og ikke mindst Paris. Hun driver til dagligt hotelbookingfirmaet PARISeksperten hvor hun udover at at sammensætte autentiske ophold i Paris også deler tips og gode råd om seværdigheder, spisesteder og meget mere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Leasing – den ultimative guide til billeasing

Når man skal ind og vurdere, om man skal privatlease eller købe, skal man først og fremmest overveje, om leasing overhovedet er...

Pension – find den pension der passer til dig

Sparer du op til pension er det ikke ligegyldigt hvor og hvordan du sparer op. Få styr på begreberne og de vigtigste forhold når du sparer op.

A-kasse – Sådan vælger du den rigtige a-kassse i 2019

Der er et hav af muligheder, når man skal ud at vælge en a-kasse, og det kan godt være lidt af en...

Bredbånd – guide til den bedste bredbåndsløsning i 2019

Bredbånd er din vej til internetforbindelse og dermed til mange timers underholdning og opdateringer fra verden omkring dig. Det er de færreste,...

5 klassiske møbler og hvorfor de stadig holder

Valg af møbler indebærer en masse overvejelser. Møbler er noget, man køber med henblik på, at det skal kunne holde i mange år, og...