Home Sport Fitness hitter som aldrig før

Fitness hitter som aldrig før

Statistikkerne viser, at hele 800.000 danskere dyrker fitness på ugentlig basis. Dette er rekordhøje tal, som vidner om, at fitness er blevet en meget populær sportsgren blandt danskere – en sportsgren som kan konkurrere med populære og udbredte sportsgrene som fodbold og håndbold. Men hvad skyldes fitnesscentrenes populære fremkomst? I denne artikel får du måske svar på det spørgsmål omkring fitnesskulturens popularitet. Derudover får du en forenklet prisoversigt over de store fitnesskæder, så du kan finde det fitnesscenter, som passer bedst til dine træningsbehov.

Hvorfor er fitness blevet så populært?

Danskernes hverdag er ofte hektisk og stresset, og ofte er fritiden begrænset. Til trods for den travle hverdag prøver mange danskere dagligt at få sunde vaner integreret i hverdagen. Her er fitnesstræning en god og motiverende træningsform, hvor du selv kan vælge træningstidspunktet for enten holdtræning eller individuel træning. Mange undersøgelser indikerer, at en af hovedårsagerne til fitness’ popularitet netop er, at det er en meget fleksibel træningsform. Du bestemmer selv, hvornår du ønsker at træne – om det er om morgenen inden arbejde, eller om eftermiddagen inden børnene skal afhentes fra institutionerne. Ved andre sportsgrene ses det oftest, at udøverne er langt mere bundet til bestemte træningstider. Dette gælder holdsport som fodbold, håndbold og gymnastik. Men er holdsporten ikke en dannelsessport, og mangler fitnessudøverene ikke holdaspektet ved fitnesstræning? Lige nu sker der netop en stor udvikling, som gør fitnesscentrets holdtræningsmuligheder mere og mere populære. Flere fravælger solotræningen i fitnesscentret med vægte og træning på maskinerne til fordel for fællestræning instrueret af professionelle. Dette er der flere grunde til. Den fælles træningsform øger sammenhold og sociale bånd, og øger ligeledes motivationen for træningen. Her viser undersøgelser, at holdtræning får folk til at troppe op i centrene og træne oftere, end de ellers ville have gjort. Social træning er derfor en klar motivationsfaktor, som øger træningsintensitet og udbyttet.
Når folk træner på fitnesshold, er der ligeledes mulighed for at etablere et socialt fællesskab, hvor nye venskaber kan opstå. En god måde, hvorpå træningen og det sociale element er i spil på samme tid. Hvis du er træt af solotræning og har svært ved at komme op af sofaen, så er holdtræning måske noget for dig. I de fleste fitnesscentre er der op til 10 forskellige hold hver eneste dag, som du frit kan vælge imellem. Dette er ofte alt fra yoga til spinning og vægttræning.

Fitness får de unge op af sofaen

Fitness er blevet et samfundsfænomen, og dette ses både hos teenageren og pensionisten. Foruden træningens sociale elementer, og træningsformens fleksibilitet, kan der findes andre grunde til, at fitnesskulturen er blevet populær – specielt hos det yngre publikum. Styrketræning og fitness er nemlig det helt store hit for teenagere og unge, og flere unge vælger foreningssporten fra, til fordel for de ugentlige besøg i et fitnesscenter. Her viser undersøgelser, at fleksibilitet ligeledes spiller en afgørende rolle for de unge brugere. I et fitnesscenter har de unge mulighed for at være aktive når de vil, og stort set også hvor de vil. Ude i foreningerne er træningstidspunktet fastlagt. Derudover nyder de unge godt af fitnesscentrets store udvalg, hvor de igennem holdtræningen har mulighed for at prøve flere forskellige sportsgrene af. Her kan de finde ud af, hvorvidt de er til zumba, step, styrketræning eller spinning. Denne mulighed for variation stiller de unges nysgerrighed og skaber adspredelse i træningen. Derudover spiller det sociale aspekt også en rolle hos de yngre fitnessbrugere. Ofte udføres fitnesstræningen med en ven eller veninde ved siden.

Et andet motivationsaspekt for de unge er internettet og ikke mindst de sociale medier. På sociale medier, som Facebook og Instagram, ses et stigende fokus på kropsidealer. Så snart de unge åbner deres smartphone, vælter det ind med billeder fra fitnesscentret. Dette er ofte billeder af veltrænede kroppe, men også af sund mad og nærende kost. Disse tendenser bliver ofte omtalt som negativ påvirkning af de unges selvopfattelse. Her mener mange, at disse kropsidealer presser unge til at dyrke mere motion og dermed skaber en unødvendig selvrefleksivitet hos de unge. Dog kan man også se interaktionen på de sociale medier som en positiv tendens. Disse billeder af træning og kostvaner kan nemlig inspirere de unge til at fastlægge en sundere livsstil. Ofte er det netop i teenageårene, at mange lever usundt med fester, junkfood og en inaktiv hverdag. Hvis de sociale medier kan hjælp med at få omvendt disse vaner, er dette positivt for de danske teenagere. Dog kræver det, at de blot lader sig inspirere af kropsidealet og samtidig er i stand til at elske deres kroppe, som de er. Det er ikke meningen, at de unge skal glemme dem selv og deres lyster, blot for at kunne leve op til et kropsideal.

Hvilket fitnesscenter skal du melde dig ind i

Ønsker du at komme i gang med træningen? Hvad end du vil afprøve den sociale træningsform holdtræning, eller den individuelle fitnesstræning, findes der et fitnesscenter, som passer perfekt til dig uanset træningsmålet. Herunder får du udpenslet en række fordele og ulemper ved de mest populære danske fitnesscentre. Ud fra beskrivelsen om priser, holdbeskrivelser og omklædningsfaciliteter, kan du finde ud af, hvilket fitnesscenter der vil passe bedst til din træning.
Hvis vi starter med at tage et kig på storkæden Fitnessworld. Kæden har siden 2005 åbnet over 150 centre i Danmark, hvor de ligeledes har hele 3.500 ansatte ¬– dette gør Fitnessworld til den største danske fitnesskæde. Fitnessworld fokuserer på konkurrencedygtige priser, så de fleste har råd til træning i deres centre. Derudover har de et stort udvalg af udstyr i centrene, som ligeledes er af høj kvalitet. Træningsmulighederne varierer en smule fra center til center, men omhandler ofte holdtræning, muligheder for individuel træning og fine omklædningsfaciliteter, hvor der er mulighed for aflåsning af ting og brusebad. Priserne varierer fra 99-249 kr., hvor du for 249 kr. får et komplet medlemskab med mulighed for holdtræning og individuel træning i alle centre landet over. En super god og billig løsning for dig, som stiller dig tilfreds med enkelte omklædningsrum og klassisk træning.

Fitness DK er efter Fitnessworld den anden største fitnesskæde i Danmark. Fitness DK er et center for dig, som sætter stor pris på luksus, tilvalg og variation. Fitness DK er ikke bare et fitnesscenter, men har ligeledes stort fokus på wellness og velvære. Her er deres baderum udstyret med sauna og dampbad, som du kan nyde efter en hård træning. Holdtræningen hos Fitness DK er meget populær, og der findes ligeledes et hav af muligheder for forskellige træningsformer. Dette gælder alt fra TRX og spinning til zumba og step. En rigtig god løsning for dig, som vil prøve forskellige former for træning med en dygtig instruktør som træner. Priserne er dog en smule dyrere end hos Fitnessworld. For en voksen, som vil have mulighed for holdtræning, koster medlemsskabet 399 kr. om måneden. Dog får du kvalitet for pengene, som inkluderer welness og meget dygtige og veluddannede instruktører.

Der findes ligeledes en række lokale fitnesskæder. Hvis du vil vide mere om disse, kan du søge på fitnesscentre samt dit geografiske område. Disse er ofte en del billigere end de to storkæder, men tilbyder ofte ikke holdtræning og gode omklædningsfaciliteter.

Netnaut
Eu mauris duis. Erat sem ridiculus, dolor ut. Porta vestibulum. Curabitur nec elit porttitor ac. Consectetuer lacus, maecenas nunc sed, tellus orci, eget ligula nec risus mauris leo nec. Cras inceptos porttitor pellentesque mattis odio est, neque necessitatibus ullamcorper turpis nulla nulla, lorem ut. Luctus lorem, non et diam, odio vitae pharetra fermentum aliquam hymenaeos, elit mauris tristique sodales. Mi velit nisl ut augue sint, sapien metus eu. Faucibus erat mauris etiam natoque consequat gravida, et massa a dignissim erat amet nullam. Tellus velit dictum, vitae lectus. Urna nullam facilisi elit sodales nec velit. Egestas pretium congue nascetur ligula, sapien et et.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Leasing – den ultimative guide til billeasing

Når man skal ind og vurdere, om man skal privatlease eller købe, skal man først og fremmest overveje, om leasing overhovedet er...

Pension – find den pension der passer til dig

Sparer du op til pension er det ikke ligegyldigt hvor og hvordan du sparer op. Få styr på begreberne og de vigtigste forhold når du sparer op.

A-kasse – Sådan vælger du den rigtige a-kassse i 2019

Der er et hav af muligheder, når man skal ud at vælge en a-kasse, og det kan godt være lidt af en...

Bredbånd – guide til den bedste bredbåndsløsning i 2019

Bredbånd er din vej til internetforbindelse og dermed til mange timers underholdning og opdateringer fra verden omkring dig. Det er de færreste,...

5 klassiske møbler og hvorfor de stadig holder

Valg af møbler indebærer en masse overvejelser. Møbler er noget, man køber med henblik på, at det skal kunne holde i mange år, og...