Home Sport Esport - fra hobby til professionel sportsgren

Esport – fra hobby til professionel sportsgren

Er du en haj til gaming, og drømmer du om at gøre en karriere ud af det? Så bør du måske læse med her. Det forholder sig nemlig sådan, at e-sport bliver en mere og mere populær sportsgren – også i Danmark. Men hvad er e-sport egentlig, og hvordan bliver du så god, at du kan leve af det? Her forklarer vi dig alt om e-sport, lige fra hvilke platforme det udøves på, til træningsmængde og økonomi.

Hvad er e-sport?

E-sport er professionel, elektronisk sport. Det kan være alle spil, men primært er det League of Legends, Fifa og Counterstrike, der bliver spillet professionelt, og de mest populære platforme er Playstation og computer.

Hvordan bliver man professionel e-sport-udøver?

Det er faktisk ikke så let, som man umiddelbart skulle tro. Det handler naturligvis om at øve sig rigtig meget derhjemme – i flere år som oftest. Herefter kan du eksempelvis melde dig ind i eSport Danmark, der er det danske forbund for e-sport. Er du rigtig god, bliver du måske udtaget til et hold – er du ikke, så klør du på endnu.

Hvordan er hverdagen for en professionel?

Ligesom med alt andet sport kræver e-sport træning. Af den grund træner atleterne i omegnen af 10 timer dagligt, de er på kostplan og har ofte tilknyttet en sportspsykolog, der tager sig af det psykiske aspekt, man ikke må glemme. Lønnen for en professionel udøver varierer, men de bedste spillere har en løn på flere millioner kroner årligt. Dertil kommer, at de opnår bonus, når konkurrencer vindes. Konkurrencerne afholdes overalt i verden, og er du med på et hold, bliver både hotel, transport og mad betalt for dig, når du rejser rundt.

Hvorfor er det så populært, og hvem spiller?

Der er mange meninger om, hvorfor e-sport er blevet så populært. Den primære grund er med stor sandsynlighed, at det for næsten alle unge fyre har været eller er en stor hobby. De fleste fyre, og også en del piger, har på et eller andet tidspunkt siddet og ”gamet” foran skærmet, og derfor er en professionel karriere inden for faget nok en drøm for de fleste gamere. Nu er der dog sket det, at der pludselig er økonomisk incitament for at spille på daglig basis, og derfor er flere og flere begyndt at søge den vej, når de vælger karriere.

En anden grund er, at måden, hvorpå man kan streame spillene, er blevet bedre. Twitch er et program, der gør, at du kan livestreame gaming, så andre kan følge med i dit spil, når du spiller. På den måde kan du også blive opdaget at talentspejdere. Der er desuden både piger og drenge, der er aktive i e-sport. Der er den dag i dag flest drenge, men flere piger har også kæmpet sig til tops.

Hvem er Frontløberne i Danmark?

Astralis og North er frontløberne i Counterstrike. North er ejet af FCK, hvilket kan føres tilbage til en trend, der er relativt ny. Sportsklubber er nemlig begyndt at gå ind i e-sport og oprette hold, med formål at øge opmærksomheden omkring deres egen forretning. Dette gavner altså både dig og dem.

Er der fremtid i e-sport?

I den grad. Faktisk har Statistikfirmaet Newzoo netop udgivet deres årlige rapport, der viser de nyeste tal i e-sportens verden. I selvsamme rapport forsøger de at komme med et bud på, hvor mange tilskuere samt hvor stor en indtjening, der kommer til at være i fremtiden – hvis udviklingen altså fortsætter med samme hastighed som nu. De spår, at e-sporten kommer til at indtjene for over 10 milliarder danske kroner i 2020.

Esport Danmark er også et relativt nyt forbund, der blev oprettet i 2007. De arbejder med kultur- og idrætsorganisationer om uddannelse af instruktører, og de forsøger også at skabe selvstændige eSportsforeninger såvel som eSportsafdelinger rundt om i landet. Det største mål for forbundet er imidlertid først, at e-sporten bliver anerkendt som sportsgren i Danmark. Den del mangler nemlig endnu.

Er det så en god idé at sætte alle sejl ind på at blive professionel gamer? Som du nok har gættet, så er det en rigtig svær branche at komme ind i, og dertil skal du også huske, at professionelle gamere altså kun har en karriere, indtil de fylder cirka 30 år, simpelthen fordi reflekserne bliver for langsomme.

Netnaut
Eu mauris duis. Erat sem ridiculus, dolor ut. Porta vestibulum. Curabitur nec elit porttitor ac. Consectetuer lacus, maecenas nunc sed, tellus orci, eget ligula nec risus mauris leo nec. Cras inceptos porttitor pellentesque mattis odio est, neque necessitatibus ullamcorper turpis nulla nulla, lorem ut. Luctus lorem, non et diam, odio vitae pharetra fermentum aliquam hymenaeos, elit mauris tristique sodales. Mi velit nisl ut augue sint, sapien metus eu. Faucibus erat mauris etiam natoque consequat gravida, et massa a dignissim erat amet nullam. Tellus velit dictum, vitae lectus. Urna nullam facilisi elit sodales nec velit. Egestas pretium congue nascetur ligula, sapien et et.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Leasing – den ultimative guide til billeasing

Når man skal ind og vurdere, om man skal privatlease eller købe, skal man først og fremmest overveje, om leasing overhovedet er...

Pension – find den pension der passer til dig

Sparer du op til pension er det ikke ligegyldigt hvor og hvordan du sparer op. Få styr på begreberne og de vigtigste forhold når du sparer op.

A-kasse – Sådan vælger du den rigtige a-kassse i 2019

Der er et hav af muligheder, når man skal ud at vælge en a-kasse, og det kan godt være lidt af en...

Bredbånd – guide til den bedste bredbåndsløsning i 2019

Bredbånd er din vej til internetforbindelse og dermed til mange timers underholdning og opdateringer fra verden omkring dig. Det er de færreste,...

5 klassiske møbler og hvorfor de stadig holder

Valg af møbler indebærer en masse overvejelser. Møbler er noget, man køber med henblik på, at det skal kunne holde i mange år, og...