Home Rejser Oplev den transsibiriske jernbane

Oplev den transsibiriske jernbane

Den Transsibiriske Jernbane er et rejsemål, der er på mange rejselystnes og kulturinteresseredes to-do liste – en fantastisk rejse på næsten 10.000 km gennem Ruslands smukke landskab og 8 forskellige tidszoner. Hvis du vil udforske Rusland, men samtidig kunne tænke dig at afprøve en anderledes rejseform og har god tid, så er denne historiske og verdenskendte jernbane det oplagte valg. Ruten, der har eksisteret siden slutningen af 1800-tallets Zar-Rusland, strækker sig over nogle enorme afstande, hele vejen fra Moskva i vest og til Vladivostok i øst. Den lange togrejse giver tid til fordybelse og afslapning, men samtidig også en masse nye kulturindtryk og gode oplevelser undervejs. Der er flere stop på ruten, hvor du kan tage dig tid til at udforske de lokale byer og områder enten med guide eller på egen hånd, mens der er på selve toget er rig mulighed for at falde i snak med andre rejsende eller blot nyde den smukke omkringliggende natur i fred og ro.

Mange attraktioner og oplevelse i vente

Du starter turen i Moskva, som er her toget afgår fra. Det er en kort flyvetur fra Danmark, og det er oplagt at bruge et par dage på at udforske den smukke, historierige hovedstad, inden turen går mod øst. Kreml-paladset, den smukke undergrund, Vasilij-katedralen, Den Røde Plads og Bolsjojteatret, for at nævne nogle få, er absolut et besøg værd. Herefter venter en lang, episk rejse, der næsten udgør en kvart omgang rundt om jorden og derfor selvsagt fører dig igennem en masse forskellige naturlandskaber. Uralbjergene, store sletter, pragtige paladser, smukke søer, gamle skove er blot nogle af de ting, du kan opleve, samtidig med at du kommer helt tæt på den russiske kultur, som med landets størrelse er meget mangfoldig.

Frygt ikke togturen – se frem til den

Ruten indebærer en masse transporttid, som bruges i kupeen eller på gangene, og derudover er der selvfølgelig stopstationer undervejs, som man kan udforske på egen hånd eller med guide. Det er også her, der er mulighed for at købe provianter fra de små boder, så man kan få varieret maden fra madvognen, som primært serverer russiske retter. De mange timer i toget kan virke som meget lang tid, og du undrer dig sikkert over, om ikke man bliver rastløs eller føler, at man spilder tiden. Men det helt fantastiske ved turen er, at når du sætter dig tilbage og nyder naturen, der suser forbi, oplever du en helt specielt sindstilstand, der gør, at du kan sidde i timevis uden at kede dig. Det er dette, der gør, at turen af mange beskrives som helt uforglemmelig. Desuden er ruten ikke kun en populær ”turistdestination”, men transporterer også en masse lokale, og her har du virkelig mulighed for at mærke de mange kulturer helt tæt på. Togvognene er i sig selv smukke med de gamle dekorationer og fine møbler, og det er nærmest som at befinde sig i en anden tid at tage den lange tur.

Under togturen fungerer kupeen som dit hjem. Det er her, du spiser, sover og opholder dig det meste af tiden. Er du socialt anlagt, kan det være, du falder i snak med andre turister eller lokale og bliver inviteret ind i deres kupé og får en lang snak. Overordnet kan du vælge imellem to kupé-typer: ”lux” og ”kupe”. Lux er en sovevogn med to senge med almindelig opredning, mens kupe er en liggevogn med fire køjesenge. Mens lux anses som værende den fineste kupe, er der ikke særlig stor forskel i kvaliteten, og det er i kupeerne med køjesenge, at der er bedst mulighed for at få nye, sjove bekendtskaber.

Få hjælp fra et rejsebureau

Selve billetterne skal købes i Rusland og kan ikke købes på nettet. Desuden kan det være lidt besværligt at få styr på visum, og undervejs er de fleste informationer på perronerne på russisk. Derfor er det en god ide at gå til et rejsebureau hjemmefra, der både tilbyder at skaffe visum og billetter. Selvom det er en lille smule dyrere, kan det sagtens betale sig, for det gør, at der er hundrede procent styr på alt det praktiske, så du ikke skal bekymre dig om det undervejs på din rejse. Rejsebureauerne kan desuden give dig mulighed for at have en guide tilgængelig på de enkelte stop, hvis du ønsker at strække benene og udforske et område i trygge rammer.

De mange smukke landskaber på turen nyder du bedst, hvis du rejser mellem maj og september, og det er også her, der er flest lyse timer. Med en tur på Den Transsibiriske Jernbane er du garanteret en anderledes oplevelse, som du sent vil glemme.

Netnaut
Eu mauris duis. Erat sem ridiculus, dolor ut. Porta vestibulum. Curabitur nec elit porttitor ac. Consectetuer lacus, maecenas nunc sed, tellus orci, eget ligula nec risus mauris leo nec. Cras inceptos porttitor pellentesque mattis odio est, neque necessitatibus ullamcorper turpis nulla nulla, lorem ut. Luctus lorem, non et diam, odio vitae pharetra fermentum aliquam hymenaeos, elit mauris tristique sodales. Mi velit nisl ut augue sint, sapien metus eu. Faucibus erat mauris etiam natoque consequat gravida, et massa a dignissim erat amet nullam. Tellus velit dictum, vitae lectus. Urna nullam facilisi elit sodales nec velit. Egestas pretium congue nascetur ligula, sapien et et.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Leasing – den ultimative guide til billeasing

Når man skal ind og vurdere, om man skal privatlease eller købe, skal man først og fremmest overveje, om leasing overhovedet er...

Pension – find den pension der passer til dig

Sparer du op til pension er det ikke ligegyldigt hvor og hvordan du sparer op. Få styr på begreberne og de vigtigste forhold når du sparer op.

A-kasse – Sådan vælger du den rigtige a-kassse i 2019

Der er et hav af muligheder, når man skal ud at vælge en a-kasse, og det kan godt være lidt af en...

Bredbånd – guide til den bedste bredbåndsløsning i 2019

Bredbånd er din vej til internetforbindelse og dermed til mange timers underholdning og opdateringer fra verden omkring dig. Det er de færreste,...

5 klassiske møbler og hvorfor de stadig holder

Valg af møbler indebærer en masse overvejelser. Møbler er noget, man køber med henblik på, at det skal kunne holde i mange år, og...