Home Karriere Bliv fitnessinstruktør – læs her hvordan

Bliv fitnessinstruktør – læs her hvordan

Drømmer du om at hjælpe andre til den helt perfekte krop, er det fitnessinstruktør, du skal være. Der er mange aspekter af det at være fitnessinstruktør, men hovedsageligt går det ud på, at du skal vise og fortælle andre, hvordan de skal behandle kroppen, hvis de vil opnå deres fysiske målsætninger. Der er meget rådgivning omkring dette job, og det er alt fra gode motionsformer til, hvordan skader undgås.

Er dette dit drømmejob, så læs med her i artiklen, hvor vi gennemgår, hvordan du uddanner dig til fitnessinstruktør. Vi ser nærmere på adgangskrav, men også hvordan hele uddannelsen forløber sig.

Adgangskrav

Fitnessinstruktør er en erhvervsuddannelse, der tager to år at gennemføre. For at blive optaget på grundforløbet skal du have et gennemsnit på 2,0 i dansk og matematik til din afgangsprøve i 9. eller 10. klasse. Skal du videre på grundforløbets del. 2, er det en fordel, hvis du har en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver. Har du ikke dette, tilbyder skolerne få kvotepladser, du kan søge, hvis du ikke har en uddannelsesaftale.

Læs også: Fitness hitter som aldrig før

Når du skal videre på hovedforløbet, er der ligeledes nogle krav, du skal have opfyldt. Du skal have gennemført erhvervsøkonomi på F-niveau samt afsætning på E-niveau. Endvidere skal du også have lavet en uddannelsesaftale, inden du starter på hovedforløbet.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen strækker sig som nævnt over to år, og herunder skal du igennem et grundforløb, hvor du enten skal være 20 eller 40 uger. Grundforløbet bliver taget på en erhvervsskole. Derefter skal du i gang med et hovedforløb, hvor der bliver varieret lidt mellem undervisningsformerne. Hovedforløbet består nemlig af et skoleforløb, hvor du eksempelvis vil blive undervist i anatomi og fysiologi, træningseffekt og træningsformer, ernæring, sundhed, skader og meget mere. Når du befinder dig midt i hovedforløbet, og du ikke bruger tid på skolebænken, er du i praktik hos en virksomhed, hvor de mange teorier bliver afprøvet i praksis. Når du har gennemgået hele forløbet, afslutter du uddannelsen med en svendeprøve.

Om uddannelsen

Du vil naturligvis blive undervist i træningsformer, skader osv., så du på den måde kan tage godt hånd om de kunder, der vil bruge dig, når de skal komme i form. Derudover lærer du om coaching og motivation, som du kan bruge til at presse kunderne, så de giver den alt, hvad de har. Du lærer hurtigt, at folk bliver motiveret på forskellige måder, og gennem uddannelsen lærer du således, hvordan du tilpasser dig til den kunde, der står foran dig. Dog lærer du også andet end det, der har udgangspunkt i sundhed. Som fitnessinstruktør vil du nemlig komme til at varetage administrative opgaver. Derfor bliver du også skolet i virksomhedsdrift, økonomi, afsætning og kundeservice. Det er altså en alsidig uddannelse, hvor du lærer meget mere end blot den fysiske træningsdel, selvom dette naturligvis er det helt store fokusområde.

Har du stadig en drøm om at blive fitnessinstruktør, er det bare med at komme i gang. Du kan eventuelt læse mere rundt om på www.ug.dk, hvis du mangler yderligere information.

Netnaut
Eu mauris duis. Erat sem ridiculus, dolor ut. Porta vestibulum. Curabitur nec elit porttitor ac. Consectetuer lacus, maecenas nunc sed, tellus orci, eget ligula nec risus mauris leo nec. Cras inceptos porttitor pellentesque mattis odio est, neque necessitatibus ullamcorper turpis nulla nulla, lorem ut. Luctus lorem, non et diam, odio vitae pharetra fermentum aliquam hymenaeos, elit mauris tristique sodales. Mi velit nisl ut augue sint, sapien metus eu. Faucibus erat mauris etiam natoque consequat gravida, et massa a dignissim erat amet nullam. Tellus velit dictum, vitae lectus. Urna nullam facilisi elit sodales nec velit. Egestas pretium congue nascetur ligula, sapien et et.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Leasing – den ultimative guide til billeasing

Når man skal ind og vurdere, om man skal privatlease eller købe, skal man først og fremmest overveje, om leasing overhovedet er...

Pension – find den pension der passer til dig

Sparer du op til pension er det ikke ligegyldigt hvor og hvordan du sparer op. Få styr på begreberne og de vigtigste forhold når du sparer op.

A-kasse – Sådan vælger du den rigtige a-kassse i 2019

Der er et hav af muligheder, når man skal ud at vælge en a-kasse, og det kan godt være lidt af en...

Bredbånd – guide til den bedste bredbåndsløsning i 2019

Bredbånd er din vej til internetforbindelse og dermed til mange timers underholdning og opdateringer fra verden omkring dig. Det er de færreste,...

5 klassiske møbler og hvorfor de stadig holder

Valg af møbler indebærer en masse overvejelser. Møbler er noget, man køber med henblik på, at det skal kunne holde i mange år, og...