Home Design 5 klassiske møbler og hvorfor de stadig holder

5 klassiske møbler og hvorfor de stadig holder

Valg af møbler indebærer en masse overvejelser. Møbler er noget, man køber med henblik på, at det skal kunne holde i mange år, og selvom ens stil og indretning ændrer sig, er der nogle møbler, der forbliver omdrejningspunkter i indretningen. Derfor er både stil og kvalitet vigtigt for, at møblerne forbliver stærke elementer i indretningen. De møbler, der formår at hæve sig over modens tendenser, er derfor også de møbler, der forstår at kombinere tidløst design med holdbar kvalitet. Dansk design havde i 50’erne sin guldalder, hvor der blev skabt en række møbler, som har været elsket lige siden, netop grundet tidløst design og høj kvalitet. Her er fem af dem, der stadig holder den dag i dag.

Arne Jacobsen – Ægget

Ægget forbindes af mange med et af de vigtigste møbler i dansk designhistorie. Ægget blev tegnet af Arne Jacobsen i 1958 i en periode, hvor dansk design red på en enorm bølge af succes, og stolen har lige siden været ikonisk. Den moderne, men stilrene fortolkning af en lænestol er kendt over hele verden takket være de rene flader, der udstråler luksus og komfort. Den dag i dag er Ægget stadig en af de mest efterstræbte møbler og et symbol på god smag, som de fleste formentlig godt kunne forestille sig ville pynte i hjørnet af dagligstuen. Den fungerer særdeles godt i kombination med en minimalistisk indretning, hvor stolen kan få lov at komme til sin ret og være i fokus.

Poul Henningsen – PH Koglen

Poul Henningsen var også en af de designere, der gjorde 50’erne til dansk designs guldalder. Samme år som Arne Jacobsen tegnede Ægget, færdiggjorte Henningsen sin lampe, Koglen, til Langelinje Pavillon. Koglen er skabt af metalplader, der er sammensat efter matematiske beregninger, der gør, at lampen giver den bedst mulige belysning. Koglen blænder ikke, men fordeler lyset på en måde, der er meget behagelig, og således er det et stykke design, der ikke bare er smukt, men som også har en høj funktionel kvalitet. Koglen er blandt de dyrere PH-lamper, som også fås i mindre formater. Designet er tidløst og pynter over et hvert spisebord, men kan også fungere i større rum, hvor den i kombination med flere kogler kan give en helt fantastisk belysning. Ligesom Ægget er Koglen også en sikker vinder, som man næsten ikke kan gå galt i byen med.

Børge Mogensen – Den spanske stol

De danske designere fra 50’erne er svære at komme udenom. Børge Mogensen er endnu en dansk designer, der har bidraget til den danske designarv med utallige elskede møbler. En af hans mere kendte designs er den såkaldte spanske stol, som han udstillede for første gang i 1958. Stolen er udarbejdet i massivt eg og læder, og med sin enkelte flader har den nydt stor anerkendelse. Den dag i dag er stolen det oplagte valg, hvis man søger en stol til et tebord og kan med fordel kombineres med en grøn plante, der virkelig komplementerer stolens materialer. Materialerne sikrer desuden, at stolen holder og kan gå videre fra generation til generation.

Wegner – Y-stolen

Hvis man er på udkig efter nye spisestole, så er Hans Wegners Y-stole værd at overveje. Stolen er ligeledes fra 50’erne og har været i produktion lige siden grundet sin enorme popularitet. Denne popularitet har ikke været uden grund. Stolen, som består af træ og flet, har et tidløst design og en høj kvalitet, der holder i op til halvtreds år. Designet består af nogle bløde flader og er især karakteriseret ved ryggen, der former det navngivende Y. Stolen har en lethed, der kan komplementere de fleste spiseborde i træ uden selv at falde i baggrunden.

Poul Kjærholm – PK22

Poul Kjærholm skabte i 1956 den minimalistiske PK22-stol. Der gik ikke længe, før den vandt en pris for sit elegante design, der er udført i læder og metal. Stolen var med til at gøre Kjærholm til et anerkendt navn verden over. PK22 er den perfekte loungestol med en let tilbagelænet ryg og enkelte detaljer, som gør den til et statement-piece med masser af personlighed og af høj kvalitet.

Netnaut
Eu mauris duis. Erat sem ridiculus, dolor ut. Porta vestibulum. Curabitur nec elit porttitor ac. Consectetuer lacus, maecenas nunc sed, tellus orci, eget ligula nec risus mauris leo nec. Cras inceptos porttitor pellentesque mattis odio est, neque necessitatibus ullamcorper turpis nulla nulla, lorem ut. Luctus lorem, non et diam, odio vitae pharetra fermentum aliquam hymenaeos, elit mauris tristique sodales. Mi velit nisl ut augue sint, sapien metus eu. Faucibus erat mauris etiam natoque consequat gravida, et massa a dignissim erat amet nullam. Tellus velit dictum, vitae lectus. Urna nullam facilisi elit sodales nec velit. Egestas pretium congue nascetur ligula, sapien et et.

Must Read

Leasing – den ultimative guide til billeasing

Når man skal ind og vurdere, om man skal privatlease eller købe, skal man først og fremmest overveje, om leasing overhovedet er...

Pension – find den pension der passer til dig

Sparer du op til pension er det ikke ligegyldigt hvor og hvordan du sparer op. Få styr på begreberne og de vigtigste forhold når du sparer op.

A-kasse – Sådan vælger du den rigtige a-kassse i 2019

Der er et hav af muligheder, når man skal ud at vælge en a-kasse, og det kan godt være lidt af en...

Bredbånd – guide til den bedste bredbåndsløsning i 2019

Bredbånd er din vej til internetforbindelse og dermed til mange timers underholdning og opdateringer fra verden omkring dig. Det er de færreste,...

5 klassiske møbler og hvorfor de stadig holder

Valg af møbler indebærer en masse overvejelser. Møbler er noget, man køber med henblik på, at det skal kunne holde i mange år, og...